Lentokentän lenkki kaipaa lisää lunta, jäältä löytyy jo tampattuja latupohjia

15.1.2016 15:44
Kuva: kai skyttä
Hiihtämään pääsee jo, mutta maastoon tarvitaan lisää lunta, että latukoneet pääsevät hiihtoreiteille.
Hiihtämään pääsee jo, mutta maastoon tarvitaan lisää lunta, että latukoneet pääsevät hiihtoreiteille.

Hiihtäjille on Lappeenrannassa tarjolla jo muitakin lenkkejä kuin Kisapuiston 600 metrin kierros. Kaupunginlahden puolelle jäälatujen pohjat on jo tampattu ja lentokentän ympärikin ensimmäiset ladut on jo hiihdetty.

— Lentokentän ympäri voi perinteisen latua on jo hiihdetty, mutta latukoneilla sinne ei vielä pääse latua tekemään. Höylä leikkaa lunta viiden sentin syvyydeltä ja se ottaa hiekkaan kiinni, liikuntatoimen kunnossapitotyönjohtaja Tommi Nakari muistuttaa.

Kaupunginlahden puolelle jäälatujen pohjat on jo tampattu ja siellä pääsee hiihtämään vapaalla hiihtotavalla.

— Sunisenselän puolelle yritettiin tampata latupohjia, mutta siellä vesi nousi paikoitellen jäälle, Nakari kertoo.

Kisapuistossa perinteiselle ja vapaalle on 600 metrin lenkki. Lisää lenkkiä tehdään UK-Areenan suuntaan, mutta se osa ei ole vielä valmis.

— Lisää lunta kaivataan vielä maastoon. Pitkän tähtäimen sääennustuksissa luvattiin ensin keskiviikoksi lunta 10 senttiä, mutta tuoreimman ennusteen mukaan lunta ei tulisikaan.

— Jos taivaalta ei tule lunta, pitää varmaan ensi viikolla ajattaa Vanhikselta ja Ratsumestarin kentältä lunta lentokentän lenkille. Tunneleihin siellä on jo ajettu lumet, Tommi Nakari kertoo.

Imatralla Ukonniemen kilpalatua on hiihtokunnossa 2.5 kilometriä. Vapaan hiihtolenkkejä löytyy myös Vuoksen länsipuolen laduilta Paajalassa, Mikonpuistossa ja Meltolassa.

Myös Rauhan ja Repokiven alueen ladut ovat työn alla.

Jarmo Hämäläinen