Lappeenrantalaiset kolmasluokkalaiset ja huoltajat päättävät toisen vieraan kielen opiskelusta

15.1.2016 12:01 | Päivitetty: 15.1.2016 15:40
Kuva: Marleena Liikkanen
Venäjä on suosituin toinen vieras kieli Lappeenrannan kouluissa. Viime syksynä kuudessa koulussa aloitettiin uusi venäjänryhmä.
Venäjä on suosituin toinen vieras kieli Lappeenrannan kouluissa. Viime syksynä kuudessa koulussa aloitettiin uusi venäjänryhmä.

Kaikki lappeenrantalais-ja imatralaisoppilaat aloittavat ensi syksynä englannin ensimmäisenä vieraana kielenä.

Lappeenrannassa englanti alkaa toisella luokalla, Imatralla kolmannella luokalla.

Lappeenrannassa neljäsluokkalaiset voivat aloittaa toisen vieraan kielen opiskelun. Kolmasluokkalaisten huoltajien on päätettävä 8. helmikuuta mennessä, lapsensa toisen vieraan kielen opiskelusta.

Toiseksi vieraaksi kieleksi, eli A2-kieleksi, voi Lappeenrannassa valita ranskan, saksan tai venäjän. Näiden kolmen kielen lisäksi Kesämäen ja Kimpisen kouluissa vaihtoehtona on myös espanja.

Kesämäen ja Kimpisen koulun espanjanryhmiin voivat osallistua myös muiden koulujen oppilaat, jos se heidän lukujärjestykseensä sopii.

Kieliryhmä perustetaan, jos siihen ilmoittautuu vähintään 16 oppilasta. Käytännössä myös pienempiä ryhmiä on perustettu.

— Ryhmiä on perustettu kymmenen, yhdentoista oppilaan määrällä. Näin olemme voineet turvata, että edes osa kielen valinneista voi aloittaa kielen opiskelun, Lappeenrannan perusopetusjohtaja Mari Routti sanoo.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti Lappeenrannan peruskoulujen kielivaihtoehdoista joulukuussa.

Imatran kaupungin kouluissa ei A2-kieltä ole voinut opiskella. Nyt pitäisi päättää lisätäänkö kieltenopetusta ensi syksynä.

— Näkemykseni virkamiehenä on, että meillä ei ole varaa tarjota uusia kieliä ensi syksynä, Imatran perusopetuksen palvelujohtaja Ulla Laine sanoo.

Jos A2-kieliä päätetään Imatralla tarjota, uuden lasten ja nuorten lautakunnan pitäisi päättää asiasta helmikuussa tai viimeistään maaliskuussa.

Päivitetty 15.39: Jutun alkuun tarkennettu, että englannin opiskelu alkaa Lappeenrannassa toisella ja Imatralla kolmannella luokalla.

Terhi Kinnunen