Jani Nieminen SaiPan torjuntavuorossa rahapulaa potevaa Bluesia vastaan

15.1.2016 12:43
Kuva: Maija Kaibijainen
Jani Nieminen on pelannut SaiPan maalilla tällä kaudella 13 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on 87,30 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,12.
Jani Nieminen on pelannut SaiPan maalilla tällä kaudella 13 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa on 87,30 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,12.

Jani Nieminen on SaiPan aloittava maalivahti perjantai-illan kotiottelussa Espoon Bluesia vastaan. Niemisen pelivire on arvoitus, sillä ottelu on hänelle vasta toinen marraskuun lopun jälkeen.

Kuluneen puolentoista kuukauden aikana Jussi Markkanen on kantanut SaiPan torjuntavastuuta 12 ottelussa ja Nieminen vain kertaalleen, 30. joulukuuta Porissa Ässiä vastaan. Tuolloin Nieminen torjui 33 laukauksesta 31 ja SaiPa voitti maalein 5—2.

Bluesin maalilla pelaa tuore nuorten maailmanmestari Kaapo Kähkönen. Espoolaisten kausi on ollut talousvaikeuksien painama. Joukkue on menettänyt tukun avainpelaajiaan muualle ja on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain yhden.

SaiPan puolustus muuttuu hivenen, kun Lasse Lappalainen on kokoonpanosta sivussa. Hänen paikkansa Brett Carsonin parina ottaa Simo-Pekka Riikola, jonka tilalle seitsemänneksi puolustajaksi nousee Kalle Maalahti.

Lisäksi Janne Kettunen viillettää Bluesia vastaan Valtteri Virkkusen tilalla keskushyökkääjä Ville Hämäläisen vitjan toisella laidalla. Kettunen pelasi kolme liigaottelua lokakuun lopussa ja teki liigauransa avausmaalin Lahden Pelicansin verkkoon.

Anssi Silvennoinen