Kotinsa ja koiransa tulipalossa menettäneelle naiselle tulvii apua – ”Ihanaa, että ihmiset ovat niin auttavaisia”

14.1.2016 16:00 | Päivitetty: 14.1.2016 16:25

Joutsenon Kuurmanpohjassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä palaneen hirsirakennuksen omistajalle on alkanut tulvia apua. Eläintarvike Norppis Imatralla on vastaanottanut maanantaista lähtien suuret määrät vaatteita ja kenkiä, joita on tuotu luovutettavaksi kotinsa menettäneen naisen käyttöön.

Pirjo Pulkki Norppiksesta kertoo, että tavaraa on tullut huiman paljon, jopa kaksikymmentä muovipussillista. Auttamishalu ei ole yllättänyt Pulkkia.

— On ihanaa, että ihmiset ovat niin auttavaisia, kun jotain näin traagista tapahtuu. Yritämme järjestää hänen elämäänsä tästä vähän eteenpäin. Se tässä on tärkeintä, kotinsa menettäneen naisen tunteva Pulkki kertoo.

— Ihmiset ovat olleet todella surullisia ja osaaottavia. Mutta myös erittäin auttavaisia. Eläinihmiset ovat olleet suruissaan koirien puolesta ja todella pahoillaan menetetyn kodin takia.

Keräys on yksityishenkilön Facebookiin perustama. Norppis valikoitui keräyspisteeksi muun muassa keskeisen sijaintinsa ansiosta.

— Nainen on ollut meidän asiakkaanamme ja halusimme olla osana tätä. Olemme kokoava tekijä, joka kerää nämä lahjoitukset, Pulkki sanoo.

— Eilen (keskiviikkona) tuli todella paljon tavaraa. Maanantaina ihmiset eivät vielä olleet heränneet tähän, mutta viime päivät ovat olleet todella hektisiä keräyksen suhteen.

Tavaraa on tullut jopa niin paljon, että sitä kaikkea tuskin saadaan naisen käyttöön. Paikallinen kirpputori on luvannut kahdeksi viikoksi ilmaisen pöydän, jossa tavara, joka ei ole soveltunut hänen käyttöönsä voidaan myydä. Tuotto annetaan naisen käyttöön.

— Näin saadaan muutettua rahaksi ylimääräinen tavara. Rahaa kun ei lain mukaan saa kerätä, Pulkki muistuttaa.

— Ihmisten ei pidä loukkaantua, jos oma vaate löytyy kirpputorilta. Se ei ole todennäköisesti vain soveltunut hänen käyttöönsä. Olemme kaikki eri mallisia.

Norppiksessa kerätään vaatteita ja kenkiä tämän viikon ajan.

Juhana Nyman