Talvimyräkkä jatkuu Etelä-Karjalassa, tiistain lumipyryssä kolarisuma

12.1.2016 18:21 | Päivitetty: 12.1.2016 19:01
Kuva: Mika Strandén
Erittäin huonoa liikennesäätä luvataan lähes koko Suomeen keskiviikoksi.
Erittäin huonoa liikennesäätä luvataan lähes koko Suomeen keskiviikoksi.

Talvimyräkkä jatkuu Etelä-Karjalassa keskiviikkona.  Ilmatieteen laitos varoittaa kovasta koillistuulesta. Saimaan eteläosien seudulla tuuli puhaltaa keskiviikkona arviolta 17 metrin sekuntinopeudella.

Ajokeli jatkuu maan itäosissa keskiviikkona erittäin huonona. Kova tuuli ja pöllyävä lumi tekevät liikenteen olosuhteista erittäin vaikeita ja näkyvyys on paikoin olematonta.

Ajokeli muuttuu huonoksi lähes koko maassa. Erittäin huonoa liikennesäätä ennustetaan Etelä- ja Keski-Suomen lisäksi keskiviikkona myös Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Vain Lapissa saattaa olla hieman parempi liikennesää.

Liukas tienpinta ja pöllyävä lumi yllättivät monta autoilijaa tiistaina Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Päivän aikana lyhyen ajan sisällä tuli useita ilmoituksia liikenneonnettomuuksista eri puolilla Kaakkois-Suomea.
Lappeenrannassa Harapaisentien ja Onnelankadun risteyksessä tapahtui kahden auton peräänajo kello 11.26. Lappeenrannassa Notkopellonraitilla kuorma-auto peruutti päin valaisinpylvästä kello 12.21
Rautjärven Karjalantiellä tapahtui kahden kuorma-auton välinen kolari kello 12.41.

Virolahdella 7-tiellä kuorma-auto ja henkilöauto kolhaisivat toisiaan kääntymistilanteessa kello 12.44, kun lumi peitti vilkun näkyvyyden.
Parikkalassa Kolmikannantien ja Viereväntien risteyksessä auto ajautui ojaan Kello 12.50, koska vastaan tulleet rekat pöllyttivät tiellä ollutta irtolunta ja estivät näkyvyyden.
Imatralla noin kilometrin K-Raudasta pohjoiseen tapahtui kahdenhenkilöauton peräänajo Kello 13.24.

Lappeenrannassa kuutostiellä Saimaan kanavan sillalla tapahtui peräänajo Imatran suuntaan menevällä kaistalla kello 13.53. Kouvolassa Kouvolan Selänpääntiellä auto oli ajanut ulos tieltä  kello 13.58.