Räjähdys tappoi ainakin kymmenen Istanbulin turistialueella - lähetystö etsii suomalaisia sairaaloista

12.1.2016 13:39
Turkin poliisi eristi alueen Sinisen moskeijan lähellä Istanbulissa pommi-iskun jälkeen.
Turkin poliisi eristi alueen Sinisen moskeijan lähellä Istanbulissa pommi-iskun jälkeen.

Istanbulin keskustassa on sattunut voimakas räjähdys, jossa on kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä.

Istanbulin kuvernöörintoimiston verkkosivulla julkaistussa tiedotteessa sanotaan, että kuolleita on kymmenen ja haavoittuneita viisitoista.

Räjähdys sattui aamukymmenen jälkeen Theodosiuksen obeliskilla Sultanahmetin aukiolla, jossa liikkuu paljon turisteja. Aukion laidalla sijaitsevat Hagia Sofian museo ja Sininen moskeija.

Turkkilainen tv-kanava CNN Türk kertoo, että haavoittuneiden joukossa on saksalaisia ja norjalaisia turisteja. Suomen Turkin-suurlähettiläs Nina Vaskunlahti kertoo Ankarasta, että Istanbulissa oleva Suomen kunniakonsuli selvittää sairaaloista, onko uhrien joukossa suomalaisia.

Silminnäkijät ja yksittäinen poliisi kertoivat nähneensä räjähdyksen jälkeen ruumiinosia. Jotkut paikalliset tiedotusvälineet puhuivat itsemurhapommittajasta.

— Räjähdys oli hyvin voimakas ja aiheutti kovan tärinän. Juoksimme ulos ja näimme ruumiinosia, kertoi läheisessä antiikkikaupassa työskentelevä nainen uutistoimisto Reutersille.

CNN Türk näytti kuvaa paikalle saapuneista poliisiautoista ja ambulansseista. Poliisi eristi aukion.

Viranomaiset kertoivat selvittävänsä, millainen räjähde oli kyseessä ja ketkä ovat tapahtuneen takana. Nimettömänä pysytellyt viranomainen vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että terrorismia epäillään.

Lue HS:n juttu aiheesta.