Nukketeatteri Sytkyt vihkii lapset teatterin saloihin

12.1.2016 17:07
Kuva: Mika Strandén
Juha Laukkanen vie lapset esittelykierrokselle teatteriin ja kertoo heille satuja nukketeatterin keinoin.
Juha Laukkanen vie lapset esittelykierrokselle teatteriin ja kertoo heille satuja nukketeatterin keinoin.

Nukketeatteri Sytkyt tarjoaa Lappeenrannan kaupunginteatterin avajaisviikolla lapsille omaa ohjelmaa. Lapset pääsevät ensin tutustumaan teatterin kulisseihin ja näkevät sen jälkeen nukketeatteriesityksen Talvisatuja.

Lapsia ei viedä teknikkojen koppiin ihmettelemään miljoonien eurojen laitteita, vaan he pääsevät kokemaan mitä laitteilla saadaan aikaan.

— Lapset saavat kokeilla roolivaatteita. Voimme taikoa yön ja puhaltaa taikaääniä, lupaa Juha Laukkanen Nukketeatteri Sytkystä.

Lapset saavat kokeilla miltä tuntuu miekkailla teatterisalissa. He pääsevät kokemaan miten valot ja äänet muuttavat tavallisen näköisen tilan taikamaailmaksi.

Laukkanen kertoo lapsille näyttelijän, ohjaajan ja muiden teatteritekijöiden työstä.

— Näytän myös satukirjat ja kerron kuinka joku on ne kirjoittanut.

Talvisattuja-esityksen Laukkanen on koostanut Anni Swanin ja H.C. Andersenin saduista.

Anderssenin saduista Laukkanen valitsi esitykseensä Pienen tulitikkutytön sekä Kuusen. Anni Swanin sadun hän pitää vielä salaisuutena.

Laukkanen pitää tärkeänä, että lapset saavat kosketuksen paitsi teatteriin myös omaan kulttuurihistoriaan.

Teatterivierailu esityksineen on suunnattu noin 3—8-vuotiaille lapsille. Tarjolla on niin aamupäivän kuin illankin näytöksiä.

Lähtiessään lapset saavat mukaansa diplomin, joka jää käsinkosketeltavaksi muistoksi heidän tekemästään teatterikierroksesta.

Esittelykierros lapsille sekä Talvisatuja-nukketeatteriesitys teatterin pienellä näyttämöllä 18.–22.1. Näytöksiä on joka päivä maanantaista perjantaihin, aamuisin sekä iltaisin.

Kaisa Juntunen