Kipa sanoo irti kuusi, kaksi pois pehmein keinoin

12.1.2016 13:11 | Päivitetty: 12.1.2016 14:15
Kuva: Katri Ikävalko
Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy on teknisiä palveluja tuottava Imatran kaupungin tytäryhtiö.
Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy on teknisiä palveluja tuottava Imatran kaupungin tytäryhtiö.

Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy on sanonut irti kuusi työntekijäänsä. Sen lisäksi kahden henkilön vähennys tehdään eläkejärjestelyin.

Imatran kaupungin tytäryhtiö ilmoitti yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen henkilöstölleen tiistaina.

Kipa lopettaa nykymuotoisen korjaamotoiminnan ja luopuu Sienimäen toimipisteestään.

Kaksi korjaamon neljästä työntekijästä jatkaa muuttuneilla työnkuvilla. Kaksi on saanut lopputilin. Muut lopputilit kohdistuivat viherpalveluihin, talopuolella ja liikennealueelle.

Korjaamosta jää jäljelle vain huoltoauto. Jatkossa omana työnä tehdään vain esiavun kaltaisia töitä raskaille koneille ja huolletaan pienkoneita, sanoo tuotantojohtaja Markku Puuska.

Muut huoltopalvelut Kipa hankkii ostopalveluina.

Myös puusepänvertaan toimintaa karsitaan merkittävästi. Uusiin pienempiin tiloihin siirtyy vain pieni osa verstaan koneista ja työkaluista.

Muutosten nettovaikutus tytäryhtiölle on tämän vuoden aikana 280 000 euroa, kun mukaan lasketaan kahden henkilön irtisanomiset viime vuoden puolella.

Tuleville vuosille kustannussäästö on 465 000 euroa.

Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy on Kerta-talossa Imatran kaupungin alivuokralaisena. Sienimäen toimitilat omistaa kaupunkikonserniin kuuluva Imatran Yritystilat Oy.

Irtisanottu henkilöstö on yhtä lukuunottamatta kaupungin pitkäaikaisia työntekijöitä, joiden irtisanomisaika on kuusi kuukautta.

Irtisanomisten jälkeen Kipan palveluksessa on 70 henkilöä.

Hannu Ojala