Seitsemän vuotta tyhjillään ollut liiketontti myydään alennuksella

11.1.2016 17:07

Lappeenrannan kaupunki aikoo myydä Myllymäessä omistamansa liiketontin Wurth Oy:lle alle listahinnan. Wurth on tarjonnut Myllymäenkatu 16:ssa, Starkin vieressä olevasta tontista puoli miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuuston 2010 hyväksymän maapoliittisen ohjelman mukaan tontin hinta on 626  000 euroa. Maapoliittinen hinta määräytyy tontin pinta-alan ja rakennusoikeuden perusteella. Kyseisen tontin pinta-ala on 8 700 neliötä ja rakennusoikeus 4 359 kerrosneliötä.

Liiketontin myyminen tarjouksen perusteella rakentamattomana ja alle valtuuston päättämän hinnan on poikkeuksellista. Maapoliittisen ohjelman mukaan se on kuitenkin mahdollista kaupunginhallituksen päätöksellä. Kiinteistö- ja mittaustoimen mielestä neuvoteltu kauppa on kaupungin kokonaisedun mukainen ja kannattaa tehdä.

Kauppaa perustellaan sillä, että tontti on ollut myynnissä seitsemän vuotta, eikä siitä ole ennen Wurthia tehty yhtään tarjousta. Kaupungingeodeetti Riitta Puurtinen sanoo, että jos joku haluaa rakentaa ja luoda työpaikkoja, niin kaupungin tehtävä on antaa siihen mahdollisuus. Samalla kaupungin kassaan saadaan toivottuja kiinteistön myyntituloja.

Wurth aikoo rakentaa tontille noin 1 500 neliön suuruisen liikerakennuksen omien tuotteidensa tukkumyyntiä varten. Würthin tuotevalikoimaan kuuluvat erilaiset kiinnitystarvikkeet, työkalut, huoltotarvikkeet ja kemikaalit sekä työsuojaimet. Asiakkaat ovat yrityksiä ja rakennusliikkeitä.

Rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti, kun se on rakennusluvan saannin kannalta mahdollista. Wurthin kiinteistöpäällikkö Arto Hyppönen kertoo, että tarkka rakentamisajankohta on vielä auki.

Heikki Sopanen