Elena Reshetko vie Catzin kansainvälisille kentille

9.1.2016 17:17
Kuva: Mika Strandén
Elena Reshetko liittyi Catziin B-juniori-ikäisenä. Viimeiset vuodet hän on kuulunut naisten korisliigan ehdottomiin tähtiin.
Elena Reshetko liittyi Catziin B-juniori-ikäisenä. Viimeiset vuodet hän on kuulunut naisten korisliigan ehdottomiin tähtiin.

Venäjän nuorten maajoukkueissa kahdesti EM-kultaa juhlinut laitahyökkääjä Elena Reshetko on kuulunut lappeenrantalaisen Catzin avainpelaajiin jo yli kymmenen vuoden ajan.

Sunnuntaina hän johtaa joukkueensa urheilutalossa naisten koripallon Latvia—Estonia-liigan avausotteluun. Ensimmäistä kertaa kansainväliseen sarjaan osallistuvat lappeenrantalaiset kohtaavat urheilutalossa latvialaisen Liepãjan joukkueen.

— Tästä tulee todella mielenkiintoinen kokemus. Kohtaamme uusia joukkueita ja pelaajia, jotka pelaavat vähän erilaista koripalloa. Lappeenranta saa mahdollisuuden esitellä Suomen naisten liigan tasoa muille maille, Reshetko sanoo.

Liigassa on mukana viisi parasta joukkuetta Virosta ja Latviasta. Sarjassa pelattiin syksyllä 11 joukkueen alkusarja, mutta Catz hyppää kuudentena mukaan vasta loppuhuipennuksen koittaessa.

— Vastustajat pelaavat vähän erilaista koripalloa kuin Suomessa. Toisilla joukkueilla on pienempiä pelaajia, toisilla pidempiä, mutta meidän pitää olla valmiita kohtaamaan heidät kaikki, Reshetko miettii.

Lue lisää sunnuntain painetusta lehdestä tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.

Kalle Sipiläinen