Saimaa on hyvin edustettuna Vuoden retkikohde 2016 -finaalissa

8.1.2016 16:40
Kuva: Kai Skyttä
Eteläisen Saimaan parhaat retkikohteet ovat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön kohteita. Kuvassa Satamosaaren varustusta.
Eteläisen Saimaan parhaat retkikohteet ovat Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön kohteita. Kuvassa Satamosaaren varustusta.

Yleisö pääsee äänestämään vuoden 2016 retkikohdetta kymmenen kohteen joukosta. Tänä vuonna kilpailun teemana on retkeilyvesistö, ja finaalissa mukana on eteläkarjalaisille tuttu alue: Etelä-Saimaa.

Kymmenen finalistin joukossa on kaksi muutakin Saimaan vesistöalueen kohdetta. Toinen on Linnansaaren kansallispuisto Haukivedellä Savonlinnan pohjoispuolella ja kolmas Koloveden kansallispuisto pohjoisempana Savossa.

Vuoden retkeilykohdetta jäljitettiin yleisön ehdotuksista, joita oli lähes 50. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi niistä kymmenen finalistia. Ne ovat luontoretkeilyyn sopivia vesistöjä, joissa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti.

Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä ja julkistetaan Go Expo -messujen avajaispäivänä. Go Expo -messut ovat 4.—6. maaliskuuta Helsingin messukeskuksessa.

Finalistikohteiden esittely ja linkki äänestyslomakkeelle löytyvät täältä. Voit äänestää myös suoraan täällä. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 16. helmikuuta saakka.

Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5 000 euron stipendillä ja lisäksi osastopaikalla Go Expo -messuilla.

Vuoden retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kahdennentoista kerran. Viime vuoden teema olivat retkeilypalvelu, ja silloin tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi reitit.

Vuoden retkikohde 2016 finalistit

Etelä-Saimaa

Inarijärvi

Kalajoki

Koloveden kansallispuisto

Lentua

Linnansaaren kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto

Raahen saaristo

Saaristomeren kansallispuisto

Tuusulanjärvi

Leena Sallinen