Kouvolan jäähalli on lauantaina väriltään keltainen – Tässä ohjeet SaiPa-kannattajille illan otteluun

8.1.2016 13:28 | Päivitetty: 8.1.2016 15:57
Kuva: MIKA STRANDÉN
SaiPan kannattajakulttuuri on kasvanut ja monimuotoistunut viime vuosien aikana merkittävästi. Jättimäinen junakuljetus Kouvolaan tammikuussa on siitä tuorein esimerkki.
SaiPan kannattajakulttuuri on kasvanut ja monimuotoistunut viime vuosien aikana merkittävästi. Jättimäinen junakuljetus Kouvolaan tammikuussa on siitä tuorein esimerkki.

SaiPan kannattajayhdistys Keltamustat järjestää joukkueelleen lähes kotiottelun omaiset olosuhteet lauantaina Kouvolan jäähallissa. Otteluun KooKoo–SaiPa on matkaamassa kannattajayhdistyksen tilausjunalla 750 SaiPan kannattajaa.

Keltamustien varapuheenjohtaja Marko Koskinen sanoo, että kannattajien tavoitteena on luoda Kouvolaan kotiottelua vastaava tunnelma. Hän arvioi paikalle saapuvan jopa 1 000–1 500 lappeenrantalaista kannustamaan omiaan. Halliin mahtuu kaikkiaan 6400 katsojaa.

Koskinen on varsin ylpeä eteläkarjalaisjoukkueen fanien sitoutumisesta joukkueensa tueksi.

– Mielestäni tämä osoittaa sen, että paikkakunnalle ja seuralle on täällä iso tuki. Ihmiset haluavat, että menestytään. Negatiiviset huutelijat pääsevät paljon ääneen, mutta todellisuudessa se on monelle iso asia, että SaiPa pärjää.

SaiPa-fanit kokoontuvat Kouvolassa hallin D-päätyyn. Keltamustat tiedottaa, että vaikka ottelulipuissa on nimetty istuinpaikka, päädyn paikat pidetään ottelussa numeroimattomina. Puolet D-päädystä varataan seisoma- ja puolet istumakatsomoksi. Kukin voi ottaa haltuunsa vapaan paikan. Toiveissa on, että kannattajat pukeutuisivat joukkueen väreihin, jolloin koko pääty hehkuisi keltaisena.

Tunnelmaa fanit kohottavat jo junamatkan aikana samalla, kun järjestäjät jakavat ottelulippuja. Junassa osallistujille jaetaan myös rannekkeet, joita tulee käyttää Lappeenrantaan saapumiseen saakka.

Otteluun juna-asemalta kannattajat siirtyvät yhteisellä marssilla Kouvolan keskustan läpi. Marssi kulkee reittiä Asemakatu–Kauppalankatu–Urheilijankuja–Sumulaaksonkatu.

Poliisi valvoo marssia ja auttaa sen kulkua esimerkiksi risteyksissä.

SaiPa-junan aikataulu

14:50 Lähtö Lappeenrannan rautatieasemalta - Raide 3

15:43 Saapuminen Kouvolaan

16:00 Marssi Kouvolan jäähallille

17:00 KooKoo - SaiPa

19:45 Ottelu ohi

21:10 Lähtö Kouvolan rautatieasemalta

22:09 Saapuminen Lappeenrantaan

Juhana Nyman