Kommentteja vyöryy: katupartioita kaivataan ja kavahdetaan

8.1.2016 15:28
Soldiers of Odin jäseniä 3. lokakuussa Torniossa, jossa oli Rajat kiinni -mielenosoitus sekä mielenosoitus avoimen ja rajattoman Tornion puolesta.
Soldiers of Odin jäseniä 3. lokakuussa Torniossa, jossa oli Rajat kiinni -mielenosoitus sekä mielenosoitus avoimen ja rajattoman Tornion puolesta.

Kansalaisten perustamista katupartioista ja turvajoukoista on syntynyt vilkas julkinen keskustelu. Kommentteja on vyörynyt myös Eeva Sederholmin aiheesta kirjoittamaan kolumniin, joka julkaistiin Etelä-Saimaan verkossa 6. tammikuuta otsikolla Äärioikeistolainen katupartio pelottaa.

Kolumnin otsikko viittaa Joensuussa perustettuun ryhmään nimeltä Soldiers of Odin. Se herättää kommenteissakin epäilyjä, mutta katupartiot ylipäätään saavat paljon kannatusta.

— Olen ymmärtänyt, että partiot koettavat pitää järjestystä yllä ja torjua rikollisuutta kylillään, kun poliisi on liian kaukana ehtiäkseen edes näyttäytymään, kirjoittaa Takametsien mies.

Hokki ihmettelee, miksi kaikki katupartiot leimataan äärioikeistolaisiksi ryhmiksi.

— Minä en ole oikeistolainen enkä vasemmistolainen, mutta johonkin järkevään partiointiin olen milloin vain vapaaehtoinen, Hokki kirjoittaa.

— Miksei Suomessa voisi koota vaikka reserviläisistä katupartioita, kysyy nimimerkki Puolustusvoimille töitä.

Simo puolestaan muistuttaa, että yleinen turvallisuustilanne ei ole oleellisesti muuttunut mihinkään.

— Nyt nämä partiopojat kuitenkin lähtevät erilaisuuden pelossaan suomalaista kulttuuria ”turvaamaan”. Hyi H, ei kiitos, Simo kirjoittaa.

Muitakin kriitikoita löytyy.

— Yleensä tuollaiset porukat vainoavat kaikkia jotenkin heidän silmissään erilaisia tai poikkeavia ihmisiä, kirjoittaa nimimerkki Kuka mitä häh?

Monessa kommentissa kaivataan lisää poliiseja.

— Aivan ensi alkuun juoppojen kuskaaminen pitää siirtää pois poliisilta, kirjoittaa nimimerkki Putkataksi ja jatkaa:

— Näin heiltä vapautuu huomattava määrä resursseja todellisten ongelmien hoitamiseen. Juuri siihen mihin tarpeeseen tällainen omakustannepartiointi on syntynyt.

Leena Sallinen