Radio Suomi on jatkossa aina Radio Suomi, verkossa Yle Etelä-Karjalasta tuli Yle Lappeenranta ja televisiossa jatkaa Yle Kaakkois-Suomi

7.1.2016 16:55

Ylen maakuntatoimitukset vaihtoivat nimeä torstaiaamuna verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Yle Etelä-Karjala muutti nimensä Yle Lappeenrannaksi.

Ylen radion julkaisupäällikkö Marja Keskitalo kertoo, että muutos ei vaikuta radion sisältöihin millään tavalla. Uudistuksella pyritään yhtenäistämään aluetoimitusten nimiviidakkoa.

Jatkossa Radio Suomea kutsutaan aina ja kaikkialla Radio Suomeksi, myös silloin kuin lähetystä tehdään maakuntaradiosta käsin. Aiemmin radiolla oli eri nimi arkisin ja hiljaiseen aikaan sekä viikonloppuisin.

Aluetoimitukset nimettiin uudelleen sen mukaan, mistä kaupungista lähetystä tehdään. Esimerkiksi Yle Etelä-Karjalasta tuli Yle Lappeenranta ja Yle Kymenlaaksosta Yle Kotka.

Keskitalon mukaan nimiuudistus tekee aluetoimitukset helpommin löydettäviksi. Sisällöt eivät muutu myöskään verkossa, eli aluetoimitukset toimivat edelleen koko maakuntansa alueella.

Tv-uutisia tehdään edelleen alueellisesti, eli televisiossa nimi on edelleen Yle Kaakkois-Suomi.

Juho Maijala