Mistä ja miten löytyy Saimaan hylkyjä? — vastauksia tarjolla lauantaina

7.1.2016 18:47
Kuva: Ismo Marttinen
Myllärisen Marjo -saaren lähistöllä, Saimaan pohjassa makaava purjealus on Etelä-Karjalan viime kesän hylkylöydös.
Myllärisen Marjo -saaren lähistöllä, Saimaan pohjassa makaava purjealus on Etelä-Karjalan viime kesän hylkylöydös.

Saimaan pohjaan aikojen saatossa päätyneitä laivoja on löytynyt yhä enemmän. Siitä on kiittäminen aktiivisia etsijöitä ja välineistön kehittymistä.

Eteläisellä Saimaalla laivojen hylkyjä ovat jäljittäneet ja löytäneet urheilusukellusseura Saimaan norpat ja vuodesta 2008 seuran jäsenistä syntynyt erityinen Saimaan hylyt -työryhmä. Se on myös dokumentoinut löytöjään ja tehnyt yhteistyötä Museoviraston kanssa.

— Tämä on meille harrastus, ei mikään bisnes. Ja todella koukuttava harrastus onkin, Pentti Kokki kertoo Saimaan hylyt -työryhmän toiminnasta.

Lauantaina yleisölläkin on tilaisuus tutustua siihen. Lappeenrannassa järjestetään esitelmä- ja keskustelutilaisuus sisävesihylyistä, niiden etsinnästä ja järviarkeologiasta yleensäkin. Kokin mukaan pohjustukseksi on luvassa pieni luento Saimaan historiasta ja lopuksi tekninen pläjäys.

— Otan robottikameran mukaan.

Saimaan norpat -seuran ja Saimaan hylyt -työryhmän isännöimä tilaisuus on lauantaina 9. tammikuuta kello 13—15.30 purjehduskeskus Wilmanrannassa, joka on Linnoituksen kärjessä osoitteessa Satamatie 23.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Leena Sallinen