Laplandia-market lopettaa Imatralla, työt loppuvat 17 ihmiseltä — Teppanalan muut marketit sinnittelevät

7.1.2016 19:01 | Päivitetty: 9.1.2016 12:43
Kuva: Minna Mäkinen
Venäläisasiakkaita palveli torstaina iltapäivällä Imatran Laplandiassa yksi kassa.
Venäläisasiakkaita palveli torstaina iltapäivällä Imatran Laplandiassa yksi kassa.
Kolmen marketin ketjussa Laplandia on Imatralta päin tultaessa ensimmäinen. Sen mainoskyltti sammuu helmikuun loppuun mennessä.

Venäläisturistien kutistuneet virrat ovat ajaneet rajakaupan ahtaalle Imatran Teppanalassa. Kolmesta siellä toimivasta marketista yksi lopettaa nyt toimintansa. Atma Trade Oy:n pyörittämä Laplandia-market aloittaa lauantaina loppuunmyynnin. Työt päättyvät maaliskuuhun mennessä Imatralla 17 ihmiseltä.

— Joitakin vanhoja työntekijöitä pyritään sijoittamaan Nuijamaan myymälään. Imatralla ehdittiin yrittää monia sopeuttamistoimia, esimerkiksi vuokraa neuvoteltiin alemmas, mutta toiminta ei näillä turistimäärillä vain kannata, toteaa toimitusjohtaja Mohamad Darwich.

Naapurissa oleva Scandinavian market sinnittelee vielä.

— Toiminta on koko ajan tappiollista. Tiukoilla ollaan, mutta ainakaan tällä hetkellä emme suunnittele lopettamista, kertoo toimitusjohtaja Vladimir Desnitsa.

Ennen muuta kalatuotteita myyvä Disas fish pärjää Pietarintien varressa naapureitaan paremmin.

— Usko ei ole ollenkaan loppunut. Tilanteeseen nähden meillä menee hyvin. Paikka on oivallinen. Kun rupla alkaa vahvistua, kasvavat myös asiakasmäärät, tietää toimitusjohtaja Martti Tepponen.

Laplandian lopettamisesta Imatralla  kertoi ensimmäisenä Imatralainen.

Lue aiheesta lisää perjantain lehdestä.

Minna Mäkinen