Pietarin lentokentän kansainvälisten matkustajien määrä laski viime vuonna 5,4 miljoonaan

6.1.2016 16:30 | Päivitetty: 7.1.2016 10:37
Kuva: MIKA STRANDÉN
Pietarin Pulkovon lentokenttä menetti lähes 20 prosenttia kansainvälisistä matkustajistaan viime vuonna.
Pietarin Pulkovon lentokenttä menetti lähes 20 prosenttia kansainvälisistä matkustajistaan viime vuonna.

Pietarissa sijaitsevan Pulkovon lentokentän matkustajamäärä laski vuonna 2015 ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Asiasta kertoi pietarilainen uutistoimisto Fontanka.

Pulkovon kautta kulki tammi—marraskuussa 2015 noin 5,4 miljoonaa kansainvälistä matkustajaa eli lähes 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2014.

Kaikkiaan kentän kautta kulki tammi—marraskuussa 12,7 miljoonaa matkustajaa, mikä on viitisen prosenttia vähemmän kuin vuonna 2014. Tilastoja kaunisti se, että Venäjän sisäisten lentojen matkailijamäärä nousi.

Pulkovon uuden ykkösterminaalin ansiosta lentokentän kautta voisi kulkea vuodessa 18 miljoonaa asiakasta.

Matkustajakatoon on monta syytä: Venäjän toiseksi suurimman lentoyhtiön Transaeron konkurssi, venäläisten lentopelko Egyptin lomalennon maahansyöksyn ja venäläisen pommikoneen alasampumisen vuoksi, yleinen taloustilanteen heikentyminen, Ukrainan ja Venäjän välisten lentojen loppuminen sekä charter-lentojen kielto Egyptiin ja Turkkiin.

Fontankan haastattelema saksalaisen Lufthansa-lentoyhtiön johtaja Axel Hilgers sanoo, että halpa öljyn hinta on suurin lentomatkustajien määrää Venäjällä laskenut seikka.

— Mitä kalliimpi öljy, sitä enemmän venäläisillä on rahaa.

Outi Salovaara