Mummon raju meno jatkuu — täyttöaste pyöristyy sataan

6.1.2016 21:34
Kuva: Ari Nakari
Marja-Liisa Ketola näyttelee Mummoa lappeenrantalaislähtöisen Anni Nykäsen sarjakuvasta tehdyssä näytelmässä — täysille katsomoille.
Marja-Liisa Ketola näyttelee Mummoa lappeenrantalaislähtöisen Anni Nykäsen sarjakuvasta tehdyssä näytelmässä — täysille katsomoille.

Lappeenrannan kaupunginteatterin täyttöaste on parantunut koko syksyn ajan.

Uuden teatterinjohtajan Timo Sokuran kausi alkoi elokuussa, ja kaksi ensimmäistä tuotantoa olivat väistötiloissa, Kehruuhuoneella ja Lappeenranta-salissa.

Kehruuhuoneelle yleisö ei vielä löytänyt. Kohtaamisia-esitys keräsi runsaat 800 katsojaa, ja sen täyttöaste oli 31 prosenttia.

Lappeenranta-salin musikaalipotpuri Ennenkuulematonta! on Sokuran kauden suosituin esitys toistaiseksi. Sen kuuli noin 2 600 katsojaa, ja täyttöaste oli jo 59 prosenttia.

Teatterin alku uudessa rakennuksessa on liki täydellinen. Pienellä näyttämöllä esitettävän Mummon näytöksissä katsomo on täyttynyt toistaiseksi 98-prosenttisesti, ja vuoden loppuun mennessä näytelmä oli kerännyt noin 2 200 katsojaa. Mummon esitykset jatkuvat kevätkaudella, ja tammikuun näytöksistä iso osa on jo loppuunmyyty.

Uuden kaupunginteatterin viralliset avajaiset ovat 15. tammikuuta, kun Kolmen pennin ooppera saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä.

Petteri Värtö