Kapanen ratkaisi maailmanmestaruuden jatkoajalla

5.1.2016 23:19 | Päivitetty: 5.1.2016 23:34

Suomi on jääkiekon nuorten maailmanmestari.  Kasperi Kapanen iski Suomen voittomaalin niin sanotulla vanhanaikaisella, kun jatkoerää oli pelattu puolitoista minuuttia.

Kapanen pyöräytti Venäjän puolustajan ulos pelistä, kiersi maalin ja ujutti kiekon verkkoon. Näin Suomi otti MM-kultaa 4–3-voitolla.

Maailmanmestaruus oli Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle neljäs.

Venäjä tasoitti Suomen johdon vain kuusi sekuntia ennen peliajan täyttymistä. Suomi ei kyennyt purkamaan kiekkoa omalta puolustusalueelta. Lopulta sen ampui Kaapo Kähkösen taakse Andrei Svetlakov.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin peräti viisi maalia. Suomi siirtyi johtoon ja tarrasi kiinni mestaruuteen ajassa 57.51, kun Mikko Rantanen sai mailansa väliin Vili Saarijärven laukaukseen. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon. Venäjä haki tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistui siinä varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla.

Rantasen voittomaali näytti katkaisseen Venäjän selkärangan. Joukkueen kapteeni Vladislav Kamenev menetti hermonsa, hakkasi mailansa säpäleiksi ja sai 10+20 minuutin rangaistuksen.

Suomi tasoitti ottelun päätöserässä kahdesti ennen nousua johtoon.

Nuorten Leijonien 2–2-tasoitusmaalin iski kolmannen erän puolivälissä Sebastian Aho upean kuvion päätteeksi. Patrik Laine laukoi kiekon päätyyn, josta Jesse Puljujärvi nappasi sen, kaartoi laitaan ja syötti takatolpalle Aholle. Tämä laukoi kiekon Venäjän maaliin.

Kolmannessa erässä on nähty jo kolme maalia. Suomi tasoitti lukemiksi 1–1 heti erän aluksi, mutta Venäjä siirtyi uudelleen johtoon yhtä vikkelästi.

Suomen 1–1-tasoitusmaalin laukoi Patrik Laine, kun kolmatta erää oli pelattu vain 24 sekuntia. Suomi hyökkäsi nopeasti koko ykkösketjunsa voimalla.

Jesse Puljujärvi syötti Sebastian Aholle, joka jätti Laineelle. Hän laukoi kiekon vastustamattomasti Venäjän maaliin.

Suomi ehti nauttia johdosta vain reilun minuutin. Andrei Svetlakov laukoi Venäjän 2–1-johtoon ajassa 41.41. Maali edelsi Suomen kiekonmenetys keskialueella, eikä Olli Juolevi kyennyt pysäyttämään Svetlakovia.

Lue juttu HS:n sivuilta

Tero Hakola HS