Kolmasosa vastaajista haluaisi käydä yöllä ABC:llä

28.8.2015 22:05
Kuva: Tuuli Truhponen
ABC Viipurinportti sulkee maanantaista alkaen ovensa keskiyöllä.
ABC Viipurinportti sulkee maanantaista alkaen ovensa keskiyöllä.

Vähän yli kolmasosa vastaajista sanoo kaipaavansa Etelä-Karjalan ABC-asemien yöaukioloa Etelä-Saimaan kyselyssä.

Tällä hetkellä yöaukioloa kannattaa 38 prosenttia. 62 prosenttia ei pidä sitä tärkeänä. Kaikki Etelä-Karjalan osuuskaupan liikennemyymälät ovat jatkossa kiinni yöaikaan.

— Varmaan taksikuskit, vartijat, poliisit ja monet muut yötyötä tekevät käyttäisivät yöllä auki olevan paikan palveluita. Tähän lisäksi matkoilta palaavat ja muut satunnaiset yökyöpelit, niin luulisi ainakin yhdelle "yökahvilalle/kaupalle" olevan kysyntää tämänkin kokoisella talousalueella. Jos se ei ole ABC, niin saas nähdä, kuka ensimmäisenä uskaltaa kokeilla, kommentoi nimimerkki Veikko.

— Miksi ABC tekis hyväntekeväisyyttä pitämällä putiikkeja 24 h auki? Ei taida kuluja kattaa mitenkään se, että jokunen ammattiautoilija käy yöllä hörppimässä kahvin tai syömässä. Viipurinportti sijaintina esim. taksiautoilijoille melko huono. Aikoinaan Kauppakadun Neste veti puoleensa yöliikkujat. Aakkosten tultua porukka väheni radikaalisti. Nyt saattais taas kannattaa, kirjoittaa imiN.

— On se kuitenkin jännä, että Lappeenrannan pienissä naapurikunnissa saman 6-tien varressa on järkeä pitää useita huoltoasemia auki 24/7. Olisi luullut, ettei Viipurinportti ole näistä se, joka ihan ensimmäisenä käy aukioloaan typistämään. Joku tässä nyt mättää, ihmettelee nimimerkki Jännä juttu.

Kimmo Puhakka