Ekoneva valitti AVIn Höytiönsuo-päätöksestä

12.1.2015 16:40

Ekoneva Oy koettaa saada Vaasan hallinto-oikeudelta luvan laajentaa turvetuotantoaan Joutsenon Konnunsuon Höytiönsuolla. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) ei laajennuslupaa myöntänyt. Ekoneva on tehnyt AVIn päätöksestä Vaasaan valituksen.

Ekonevalla on Höytiönsuolla vanhastaan 29 hehtaarin turvetuotantoalue. Yhtiö haki AVIsta alueeseen 22 hehtaarin laajennusta, mutta AVI hylkäsi hakemuksen pääasiassa vesiensuojelun puutteiden takia.

AVIn päätöksestä sai valittaa 12. tammikuuta asti, ja Vaasan hallinto-oikeuteen oli vähän ennen valitusajan loppumista tullut vain Ekonevan valitus.

Entisen alueensa turvetuotantoa Ekoneva voi jatkaa nykyisellä ympäristöluvalla, jonka määräykset tarkistetaan vuonna 2019.

Höytiönsuolle pyrkii turpeennostoon myös Vapo, jonka entiset turvetuotantoalueet Konnunsuolla alkavat ehtyä. Vapon sai Höytiönsuon 84 hehtaarin turvetuotantoon ympäristöluvan AVIlta, ja Vaasan hallinto-oikeus vahvisti joulukuussa luvan hylkäämällä siitä tehdyt valitukset.

Vapon lupa ratkaistaan Korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jonne Lappeenrannan seudun ympäristötoimi päätti tehdä viime viikolla jatkovalituksen.