Suurten teräsrakenteiden erikoiskuljetusta siirrettiin viikolla

23.11.2014 22:58

Kuljetusliike on joutunut keliolosuhteiden takia siirtämään suurten teräsrakenteiden kuljetusta Lappeenrannan Muukosta UPM:n tehtaille Kuusankoskelle. Kuljetus piti toteuttaa maanantaina ja tiistain välisenä yönä 24.-25.11. Nyt erikoiskuljetus on päätetty ajaa viikolla 49.

— Aiemmasta suunnitelmasta poiketen kuljetuksen ajankohtaa joudutaan siirtämään keliolosuhteiden takia. Reitillä on myös edelleen muutamia kohtia, joiden turvallisuutta ei ole vielä saatu varmistettua, kuljetusesimies Esa Penttinen kertoo.

Kuljetusliike KVL-Kuljetus Oy on saanut tehtäväkseen kuljettaa kaksi suurta erikoiskuljetusta Lappeenrannasta Kuusankoskelle UPM:n tehtaalle. Kyydissä on ison säiliön teräsmoduuleja. Toinen lasteista on peräti kymmenen metriä leveä ja toinen kahdeksan metriä leveä. Kahdeksan metriä levä moduuli on myös kuusi ja puoli metriä korkea. Se ei mahdu kulkemaan kaikkien siltojen alta, joten kuljetukset käyttävät osittain eri reittejä.

Kuljetuksesta koituu merkittävää haittaa muulle liikenteelle. Liienne joudutaan pysäyttämään ja muita ajoneuvoja ohjaamaan tiensivuun.