Leipä palasi ruokapöytiin

29.10.2012 22:23
Kuva: Marleena Liikkanen
Rikkilän leipä toimii Lappeenrannan Simolassa.
Rikkilän leipä toimii Lappeenrannan Simolassa.

Parin vuoden alamäen jälkeen leivänmyynti on kääntynyt hienoiseen kasvuun. Leipuriliiton toimitusjohtaja Mika Väyrysen mukaan nousun taustalla on suurimman karppaushuuman hiipuminen.

Lappeenrannassakin toimivan Fazerin toimitusjohtaja Petri Kujala sanoo, että alan käänne plussalle tapahtui kesän jälkeen.

Saman vahvistaa Lappeenrannan Simolassa toimiva pieni kotileipomo Rikkilän Leipä.

— Ruis- ja kauraleipä menevät hyvin. Monivilja-tuotteet ja rouheleivät ovat myös suosittuja. Ohraleivän myynti on laskenut, sanoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Simo Vainikka.

Lue lisää tiistain Etelä-Saimaasta.