Vastaanottokeskus herättää ristiriitaisia tunteita Parikkalassa

10.12.2008 23:31
Kuva: Tuuli Truhponen
Parikkalaan tulevan vastaanottokeskuksen tulo kiinnostaa. Valtuustosalissa järjestettyyn tilaisuuteen saapui runsas sata kuulijaa ja keskustelijaa.
Parikkalaan tulevan vastaanottokeskuksen tulo kiinnostaa. Valtuustosalissa järjestettyyn tilaisuuteen saapui runsas sata kuulijaa ja keskustelijaa.

Vastaanottokeskuksesta järjestetty tiedotus- ja keskustelutilaisuus keräsi runsaasti kuulijoita Parikkalassa. Kunnantalon valtuustosaliin kokoontui keskiviikkoiltana runsaat sata kuntalaista.

Monet saapuivat tilaisuuteen mielenkiinnon takia. Pentti Europaeus totesi, että vastaanottokeskus on uusi asia ja siksi mielenkiintoinen.

- Ei tässä olla puolesta eikä vastaan, mutta kyliltä on kuulunut kielteisiäkin kommentteja. Hyvä, että kuntaan tulee työpaikkoja.

Antti Soikkelin mielestä vastaanottokeskuksen tulo on ihan hirveätä.

- En ymmärrä miksi kunta ottaa tällaisen riesan. Tällainen toimintahan on valtion asia.

Kuntalaiset halusivat tietää tilaisuudessa, miksi juuri kunta ottaa toiminnan pyöritettäväksi. Kunnanjohtaja Alpo Kosunen totesi, että kunnanhallitus teki tällaisen myönteisen päätöksen.

- Meillä on myös huoli työpaikoista. Nyt tänne saadaan 30 työpaikkaa, ja sen lisäksi kerrannaisvaikutukset.

Sisäasiainministeriö ylitarkastaja Veikko Pyykkönen totesi, että Parikkalassa oli soveltuvat tilat ja tahto ottaa turvapaikanhakijat vastaan.

Monen kuntalaisen mukaan kunnan opetuksen, sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit eivät riitä, vaikka valtio korvaisikin kulut täysimääräisesti.

- Sitten palkataan lisää, jos omaa henkilökuntaa ei ole. Sen maksaa valtio, Kosunen kertoi.

Parikkalaan suunniteltu vastaanottokeskus tulee Särkisalmelle entisen maatalousoppilaitoksen tiloihin.

Keskukseen on tulossa alaikäisiä 15-17-vuotiaita tyttöjä ja poikia lähinnä Somaliasta, Irakista ja Afganistanista.

Avaaminen vaatii ensin Parikkalan kunnanvaltuuston myönteisen päätöksen.