Yhteissuihkutkin kouluihin?

12.9.2017 4:00

Poikien ja tyttöjen WC:t yhteisiksi peruskoulussa. Setan vaikutuksella toimitaan näin (Uusi Tie 7.9.). Joensuun normaalikoulun perusopetuksen rehtori Jyrki Korkki valittelee, että heillä vasta osa oppilaiden vessoista on yhteiskäytössä.

Opetushallitus kieltää, ettei lapsia saa puhutella tytöiksi ja pojiksi. Opetuksessa pidättäydytään sosiaalistamassa oppilasta hänen ulkoiseen sukupuoleensa. Setan mukaan kouluissa pitää luoda ”hyviä” käytäntöjä oppilaiden sukupuolittamisen vähentämiseksi. Uusi Tie jatkaa, kuinka lähes kaikki rehtorit kertoivat käynnistäneensä jo liikunnan sekaryhmät. Matematiikan tunneilla lasketaan jo, kuinka paljon sukupuolen korjausprosessi kasvaa.

Opetushallituksessa todetaan, että opetettavan tiedon tulee perustua tieteelliseen tietoon. Tieteellinen tieto puuttuu varmasti, mikä muuttuu, kun tytöt ja pojat käyvät yhteisvessoissa, missä pojille on pisuaarejakin. Vuosisatoja pojat ja tytöt ovat käyneet erillisvessoissa.

Onko tieteellistä tietoa liikunnan paranemisesta sekä ulko- että sisätiloissa ja ehkä yhteissuihkuissakin jatkossa, mikäli Seta vaikuttaa yhtä voimakkaasti koulumaailmaan.

Pertti Mela, Lappeenranta