Hitaasti, mutta varmasti

11.9.2017 4:00

Taas saatiin todeta, että demokratia ja sen menettelytavat tuottavat tulosta, kunhan vain jaksaa sitkeästi odotella. Nimittäin kuusi vuotta Rauhan rannassa kaikessa rauhassa lekotellut aavelaiva Blue White Eagle nytkähteli matkaan kohti Naantalia romutettavaksi.

Monta metkua ja mutkaa oli ennen kuin tapahtumasarja sai päätepisteensä. Ei siis mitään rakettitiedettä, mutta tulosta tuli. Demokratian keinoin.

Onhan meillä muitakin ikuisuuskysymyksiä. Ydinvoimala-projekti on ollut kohta vuosikymmenen ”vaiheessa”, siis myöhässä. Länsimetro yhtyi myöhästelykilpailuun, ja jotkut viritelmät ovat saattaneet kokea jopa kätkytkuoleman, eivät ole päässeet edes alkuun. Ehkäpä hyvä niin.

Joku voi joutessaan ryhtyä näpelöimään nykytekniikan vempelettä selvittääkseen, mitä on tullut hintaa näille viritelmille, jotka on pantu alkuun, mutta loppupistettä ei ole saanut lyödyksi kukaan.

Maksajatahosta ei tietysti kenelläkään ole pienintäkään epäilystä. Sitäkin syytä valittaa. Se otus älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Seppo Häkkinen, Taipalsaari