Hillotolpan houkutus katkaisi selkärangan

19.6.2017 4:00

Terholle on tehty pelisäännöt selviksi, sanoi Petteri Orpo Ylen haastattelussa.

Siis pelisäännöt on tehty selviksi. Selkosuomeksi Petteri Orpo ja kokoomus sekä myös Juha Sipilä ja keskusta määräsivät, että nyt teette kiltisti, mitä me sanomme. Erityisen kuuliaisia olette silloin, kun EU:n osalta siirrymme isoja askeleita liittovaltion suuntaan. Muistattehan myös, että maahanmuuton osalta ette voi vaatia hallitusohjelmassa sovittujen asioiden toteuttamista.

Nämä kaksi asiaa olivat ne todelliset syyt, joiden vuoksi perussuomalaiset potkaistiin hallituksesta pois. Sitten heidät otettiin loikkareina takaisin, kun he lupasivat olla kuuliaisia ja nöyriä.

Selitykset ”meille tärkeiden asioiden ajamisesta” ja ”vaikuttamisesta” ovat onttoakin ontompia, kun vähäisistäkin hallitusohjelmaan kirjatuista perussuomalaisten tavoitteita tukevista asioista on luovuttu.

Selkäranka oli katkennut täydellisesti. Hillotolpan vaikutus kävi ylivoimaisesti.

Media luo mielikuvaa, että perussuomalaiset on puolueena hajonnut. Tosiasiassa vain eduskuntaryhmä on hajonnut, ja yksittäisiä muita henkiöitä on lähtenyt. Heidän tilalle on tullut uusia henkilöitä, joista monet olivat aiemmin siirtyneet katsomoon puolueen liiallisen nöyristelyn vuoksi.

Suomalaiset eivät arvosta pettureita. Hillotolpan jälkeen heille koittaa ankea arki. Sanoihan Timo Soinikin, että loikkarit ovat luusereita.

Reijo Tossavainen, entinen kansanedustaja (ps.), Savitaipale