Kuntavaalit ovat ohi

20.4.2017 4:00

Kuntavaalit on vihdoin käyty. Harmi vain, että äänestysprosentti jäi meilläkin niin alhaiseksi. Syitä lienee monia.

Onneksi saatiin monta uutta valtuutettua, jospa saataisiin uusia tuulia päätöksentekoon. Kunhan näiden ”hymynaamojen” kiitosviestit on luettu lehdistä, niin päästään normaaliin päiväjärjestykseen. Saadaan mekin äänemme kuuluviin mielipidepalstoilla.

Meitä kuntalaisiahan odottaa auvoisa tulevaisuus, kun odottelemme, miten kaikki vaalilupaukset käytännössä pannaan toimeen. Lapsiperheiden, opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten asiat hoidetaan. Henkilökunnat päiväkodeissa, hoitolaitoksissa ja kotihoidossa saavat oikeat mitoitukset. Vanhuksille, jotka tarvitsevat palveluasumista, se heille järjestyy. Homekoulut ja muut julkiset rakennukset saneerataan tai pannaan maantasalle. Rakennusvalvontaan lisätään resursseja, ettei vastaavaa synny. Miten olisi: ”talot ovat puuta ja rakentajat ovat rautaa ammattitaidossa”.

Työttömät oli unohdettu koko ”showssa”. Pitkäaikaistyöttömyyttä ei edistä mikään, se on surullista. Mitä tehdä kodittomille syrjäytyneille miehille Lappeenrannassa? Heitä on.

Nuoret ovat eri asia. Miten tuetaan heidän mahdollisuuksiaan ja saadaan heidät kiinnostumaan opiskelemaan ammateissa ja sellaisissa ammateissa josta löytyy töitä. Korkeamminkin koulutetut nuoret ovat ilman työtä. Miten meillä on varaa tällaiseen? Tuhlausta! Ei ihme, ettei äänestäminen kiinnosta. ”Tässä maassa on niin paljon mälsää.”

Vuokko Kupiainen, Lappeenranta