Näin Eksote jouduttaa soteen siirtymistä

15.4.2017 4:00

Sain kokemusta Eksoten Sammonlahden terveys- ja hyvinvointiaseman lääkäripalveluista tänä keväänä. En mainitse tässä lääkäreiden nimiä, joita en edes nähdyt kuin yhden.

Soitin 17.1. terveysasemalle saadakseni lähetteen lääkäriltä fysikaaliseen hoitoon.

Minulle vastattiin, ettei lääkäriaikoja ole kuin aikaisintaan 24.2. Sain kuitenkin lupauksen lääkärin soittavan minulle 17.1. ja näin tapahtuikin!

Sain puhelinkeskustelun perusteella lähetteen ja kehotuksen tulemaan vastaanotolle 24.2. sovittuun aikaan! Terveysasemalta soitettiin 23.2. lääkärin sairastuneen eli aika peruttiin ja annettiin uusi aika: 11.4.

Sanoin soittaneelle sairaanhoitajalle eikö siellä ole muita lääkäreitä kuin tämä kyseinen lääkäri ja että asian voi hoitaa muukin paikalla oleva lääkäri tarkastuksen ja mahdollisen jatkolähetteen saamiseksi!

Terveysasemalta soitettiin 3.3., että nyt olisi 15.3. uusi aika, jonka hyväksyin. Terveysasema perui puhelinilmoituksella taas ajan 13.3. lääkärin poissaolon takia ja tarjottiin uusi aika 17.3., joka taas ei minulle käynyt ja sovittiin taas aika 11.4. — eri lääkärille kuin aiemmat ajat. Kävin sovittuna aikana lääkärissä ja asiani hoitui noin 10 minuutissa!

Kysyn ja toivottavasti saan vastauksen Eksotelta, montako lääkäriä on Sammonlahden hyvinvointi- ja terveysasemalla ja montako potilasta he päivittäin vastaanottavat?

Pentti Märkälä, Lappeenranta