Myön ehdokasmäärä on hyvä

20.3.2017 4:00

Sitoutumaton kansalaisliike Myö on vuodesta 1996 lähtien rikastuttanut kunnallisvaaleissa lappeenrantalaisten valintamahdollisuuksia tarjoamalla äänestäjille myös poliittisista puolueista riippumattoman vaihtoehdon. Nyt paikallinen media jostain ihmeen syystä haluaa antaa kuvan (ES 6.3.), että Myö olisi näissä vaaleissa vaikeuksissa ja että Myöltä puuttuisi valovoimaisia ehdokkaita.

Myö toimii yhdistyspohjalta eikä se saa toimintaansa euroakaan puoluetukea tai avustusta katto-organisaatiolta, kuten kaikki isot puolueet. Apunamme ei ole ollut kokopäivätoimisia, palkattuja puolueaktiiveja, jotka pystyvät keskittymään vaikkapa ehdokashankintaan. Tulevalla valtuustokaudella valtuustopaikkojen määrän lisäksi myös eri luottamustehtävien määrä pienenee lautakuntien yhdistämisen myötä. Myön ehdokasmäärä, vaikka onkin pienentynyt edellisistä vaaleista, kuten monilla muillakin, on siten edelleen oikein hyvä ja sopiva suhteutettuna kunnallisten luottamustehtävien määrään.

Koska emme ole puolue, jokainen ehdokkaaksi asettuva joutuu, toisin kuin puolueiden jäsenet, tekemään todellisen urotyön haaliessaan kasaan kaikki byrokratian tarvitsemat paperit ja vähintään 10 kannattajan allekirjoitukset, jotta hänet ylipäänsä hyväksytään ehdokkaaksi. Äänestäjät voivat luottaa siihen, että ne jotka ovat tuosta kaikesta paperisodasta onnistuneesti suoriutuneet, ovat taatusti jo sillä osoittaneet olevansa vakavissaan liikkeellä ja valmiita antamaan oman panoksensa kotikaupunkinsa hyväksi.

Totta on, että yhtään kansanedustajaa meillä ei listalla ole toimintamme perusperiaatteesta johtuen. Tuskinpa kansanedustajuus kuitenkaan on valovoimaisuuden ainoa mittari. Myöllä on 21 hyvää ehdokasta, nuoria ja vähän varttuneempia, miehiä ja naisia, jotka edustavat hyvin monipuolisesti eri aloja. Myö ei siis ole vaikeuksissa, vaan 21 innokkaan ehdokkaan avulla valmiina palvelukseenne.

Leena Kohvakka-Turja, kaupunginvaltuutettu (myö), Lappeenranta