Päättäjämme romuttavat Suomen taloutta

18.3.2017 4:00

Kaikki suomalaiset poliitikot sanovat ainakin puheissaan tukevansa suomalaista työtä. Toisin voi kuvitella, kun seuraa viime vuosikymmenenä tehtyjä päätöksiä.

Sote-johto kävi juuri lobattavana Yhdysvalloissa peliyhtiönä tunnetuksi tulleen Epicin valmistamaan tietojärjestelmä Apottiin liittyen. Apotti maksaa tämänhetkisen arvion mukaan 600 miljoonaa euroa. Alkuperäinen Epicin tarjous oli muuten alle 400 miljoonaa. Yhdysvaltoihin kuitenkin menee tämäkin tukipaketti ja samaan aikaan meillä irtisanotaan omia tietotekniikan ammattilaisia.

Lastensairaala lahjoitetaan valtion ja Suomen kansan varoin ruotsalaisille. Suomen tiestö yritettiin yksityistää.

Julkinen terveydenhoito ajetaan alas. Ydinvoimala tilattiin Ranskasta, vaikka siihenkin olisi ollut resurssit omasta takaa.

Hyvin tuottavan viraston, lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen FIMEA:n, pakkosiirtoyrityksessä Kuopioon paloi yli 50 miljoonaa veronmaksajien rahoja. Hanke ei näillä näkymin toteudu, mikä on ihan hyvä. Ihmisiä ei voi pakkosiirtää, kuin Stalinin Neuvostoliitossa ja Maon Kiinassa. Puhumattakaan järjettömistä pankkituista tai rajojen avaamisesta paperittomille siirtolaisille, joista me emme tiedä mitään.

Kun viimeisen 20 vuoden poliittisia päätöksiä katselee, niin tuntuu merkilliseltä, että meidän omat mukavat päättäjämme tuntuvat toimineen pääsääntöisesti kansakunnan edun vastaisesti.

Kalle Saastamoinen, Lappeenranta