Mistä rahat Rinteen lupaamiin ilmaispalveluihin?

12.2.2017 4:00

Ensin olivat puheenjohtajavaalit, jotka olivat selvästi pelkkää näytöstä. Ikinä ei ollut kenellekään enemmän politiikassa olleena epäselvää, että Antti Rinne menee jatkokaudelle. En usko tämän käsikirjoitetun spektaakkelin tuoneen yhtään lisää kannatusta demareille. Päinvastoin me näemme miten heidän rivit vähä rakoilevat.

Antti Rinne on nyt julkaissut yhden suurimmista demaripopulismin parhaimmista esimerkeistä. Rinne ja samalla SDP haluavat täysin maksuttoman päivähoidon ja varhaiskasvatuksen. Kuulostaapa hienolta! Voi kun meillä olisikin varaa tuollaiseen.

SDP:n ja Antti Rinteen tulisi ilmoittaa, mistä he nuo rahat hankkivat. Ei sillä, että millään kunnalla olisi jotenkin hyvä taloudellinen tilanne. Antti Rinne, mistä leikkaat? Mitkä palvelut ottavat hittiä? Vai nostatteko veroja? Me kuntalaiset kun niin rakastetaan veronkorotuksia.

Ehkä SDP:n uusin hittituote on lainaelvytys sosiaalipalveluihin? Lainahan on aina helppo ottaa, ja siitä kärsivät vasta myöhemmät sukupolvet. Sehän ei meidän lähinnä eläkeläisistä koostuvaa puoletta taida haitata. Demareiden eläkeläispopulismi ollaan jo nähty. Kimmo Kiljunen on kovasti lobannut työeläkkeen sitomista palkkaindeksiin. Mitä väliä tulevilla sukupolvilla on, kysyy demari? Ei ole ihan joka nuoren mieleen oman eläkkeen katoaminen.

Nuorten barometristakin sen näkee, sosiaalidemokratia ei ole kuuminta tavaraa nuorten keskuudessa. Ihmekös tuo, kun siellä sovelletaan edelleen viime vuosisadan talousajattelua ja jatkuvaa työtaistelua. Paras esimerkki SDP:n ajantasaisuudesta on varmaankin Rinteen twiitti, jossa hän vaatii kansallista tekoälystrategiaa, jonka ytimessä on vaatimus siitä, että tekoälyn kanssa voi kommunikoida sekä suomeksi että ruotsiksi. Ei voi muuta todeta siitä, kuin että käsitys ja näkemys tekoälyn kehityksestä ovat tasolla ”opin tänään uuden sanan”. Lycka till SDP!

Daniel Kaartinen (ps.), Lappeenranta