Mopo keulii Eksoten johdolla

6.1.2017 4:00

Taisi mennä aamukahvit henkitorveen muillakin kuin minulla, luettuani tämän vuoden ensimmäisen arkipäivän Etelä-Saimaan uutisen, jossa kerrottiin Eksoten suunnitelleen kaikessa hiljaisuudessa edustussaunaa Kahilanniemeen.

Aprillipäiväkin on vasta kolmen kuukauden kuluttua. Jos tämä on totta, on pojilla lähtenyt mopo kovasti keulimaan. Vauhtisokeus voisi olla myös diagnoosi.

Jos ei Eksoten johto ymmärrä, että he hääräävät julkisilla varoilla, niin nyt aika asia ymmärtää. Kun hommat ovat levällään siinä varsinaisessa toimenkuvassa, rahat eivät riitä perustehtävien hoitamiseen, niin ei voi ajatella, että ruvetaan johdolle rakentamaan pilvilinnaa.

Teatterissa menee kuin ensimmäistä päivää ja Eksoten johto elää kuin viimeistä päivää. Kaupungissa on varmasti valmiita sen tason edustussaunoja, joissa voidaan virvokkeiden kanssa näitä kokouksia pitää, jos tarvitaan saunan tuomaa rentoutusta.

Mikäli tuo edustussauna, jolla ”palkitaan” ansioituneita Eksoten työntekijöitä on totta, ollaan kyllä aika sinisilmäisiä. Uskon paremminkin, että asian esille tuomisella pyritään saamaan veronmaksajat myötämieliseksi tälle älyttömyydelle.

Edustussaunan avajaisia varten kannattaa jo ruveta odottelemaan, millä pukukoodilla tilaisuuteen pitää saapua. Parikkalassa, Savitaipaleella ja Luumäellä varaillaan jo linja-autoja, joilla avajaisiin saavutaan.

Kysymyksessä on kaikkien Eksoten jäsenkuntien yhteinen hanke ja myös heidän rahansa.

Osmo Juvonen, Lappeenranta