Kolumni

Kolumni: Niilo Normin vaaliohjelma

17.2.2017 13:15

Nyt on asiat sen verran persiillään, että niihin pitää saada muutosta. Jos minua äänestätte kunnanvaltuustoon, lupaan panna seuraavat asiat kuntoon.

Puolukat ja mustikat varattava vain kantasuomalaisille.

Työttömille mukavaa ja hyvinpalkattua sisätyötä ja heti. Jos duunia ei ole, työttömyyskorvaukset on oltava kunnolliset. Eläkeikä laskettava 55 vuoteen, paitsi ikävissä töissä tuonne 50 vuoteen ja oikein pottumaisissa duuneissa 45 vuoteen. Eläke kaikille siinä 3 000 euroa.

Teatterit, kaiken maailman orkesterit, oopperat sun baletit tulkoot toimeen omillaan. Ei latiakaan verorahoja sinne. Pesäpallo, voimamieskisat ja rallin jokamiesluokka ovat parempaa ja hyödyllisempää ajankulua.

Ylen budjetti puoleen, ruotsinkieliset kanavat joutaa lakkauttaa. Suomenkieliset kanavat riittävät televisioon ja radioon. Ohjelmaksi hiihtoa, tangomarkkinoita ja metsäratiota. Televisioon uutiset riittää ja Naapurilähiö uusintoina. Säästyvillä rahoilla ostettava uusia Hornetteja, jalkaväkimiinoja ja vanhuksille vaippoja.

Rajat kiinni muukalaisilta, paitsi rikkailta turisteilta. Nallen ja muiden veropakolaisten rahat kotiutettava. Markka takaisin. Puolukat ja mustikat varattava vain kantasuomalaisille.

Suvivirsi pakolliseksi. Pojat opetelkoot koulussa veistoa ja metallitöitä. Tytöt ommelkoot ja virkatkoot. Opettajille arvovalta takaisin. Nurkassa seisottaminen taas käyttöön.

Kaikki normiväestöstä, eli minusta, poikkeavat asutetaan Ahvenanmaalle, joka sitten huutokaupataan Ruotsille tai Venäjälle. Myyntisummalla kuitataan valtion velat, ja lisää ei jumankiuta oteta.

Valtionapu kunnallemme pitää saada vähintään tuplattua, mieluummin triplattua. Kaikki palvelut kohdalleen ja oltava kävelymatkan päässä. Kela ja Alko saatava tännekin kylille ja nurin mennyt pubi taas avatuksi. Eihän täällä muuten kohta halua asua Erkkikään, elämänkumppanini.

Kirjoittaja on Etelä-Saimaan tuottaja.

Ilkka Pohjalainen