Elokuva

Verisiä toiveita

14.7.2017 4:00
Kuva: Steve Wilkie
Kirottu soittorasia ihmetyttää Joey Kingin, Alice Leen ja Ki Hong Leen näyttelemää kolmikkoa kauhuelokuvassa.
Kirottu soittorasia ihmetyttää Joey Kingin, Alice Leen ja Ki Hong Leen näyttelemää kolmikkoa kauhuelokuvassa.

Wish Upon (Yhdysvallat, 2017).

Ohjaus: John R. Leonetti.

Rooleissa: Joey King, Ryan Phillippe, Ki Hong Lee, Mitchell Slaggert, Shannon Purser, Sydney Park, Alice Lee, Kevin Hanchard, Sherilyn Fenn.

Kesto 91 minuuttia.

K16.

Ehkä vanhimpiin kauhuelokuvan trooppeihin kuuluu taiottu esine, joka lupaa paljon mutta samalla ottaa jotakin vastineeksi. Wish Upon -elokuvan tarina muistuttaa hyvin paljon vanhoja varoittavia taruja. Ei saa koskea kiellettyyn!

Angloamerikkalaisen katolilaiseen pragmatiikkaan sopivasti jokaisesta hyvästä onnistumisesta täytyy seurata ankara syyllisyys ja rangaistus. Jos mukaan saadaan simppeli pakanallinen talismaani, on kauhuelokuva lähestulkoon kirjoittanut itsensä.

Kauhurooleissa itsensä jo nuorella iällään vakiinnuttanut Joey King näyttelee teinityttöä, joka saa vaikuttavan voimanlähteen. Vanha soittorasia pystyy antamaan toteen kaikki tytön unelmat. Sen avulla voi piikittää kiusaavaa, suosittua tyttöä.

Itsensä saa ylös sosiaalista slummista. Aluksi kaikki tuntuu täydelliseltä.

Ei tarvitse arvata kovasti, että kekkaa kolikon kääntöpuolen. Hirmuisia tapahtumia seuraa. Perhe- ja ystäväpiiri ovat pian pahojen henkien leikkikaluina.

Wish Upon myy itsensä aluksi hyvin vanhanaikaisena kauhujännärinä. Asiaa tukee jopa uudelleen herätetty Orion-filmistudion logo. Voi kuvitella elokuvan löytyneen videovuokraamon VHS-hyllyjen hämärimmästä nurkasta.

Kököt säikyt ja tehosteet pilaavat tunnelman. Säikkyleikkaukset ovat ärsyttäviä. Tarina on kulunut. Ei ole ihan varma, ollaanko haluttu tehdä kasaripastissia vai modernin nokkelaa kauhua. Veriroiskeet jäävät silti mitäänsanomattomaksi. | Timo Alho

HHIII

Hyvää: Joey King yrittää myydä täysillä tyhmää ideaa.

Huonoa: Kornit kauhukäänteet.

Erityistä: Kirottu-elokuvan spinoff Annabellen ohjaajalta.